Nästa löppass 42,2 km

Det närmar sig... Idag, måndag, var jag på sista löpturen före marathon inkommande lördag. Jag hade sällskap av Nadja och vi sprang på i ganska bra takt, länken blev drygt 8 km för min del med en snittakt på 5:25 per km. Inte det allra smartaste draget att köra så hårt idag mera, men å andra sidan känns det som att jag behöver boosta självförtroendet vad gäller att hålla uppe tempot.

Förra veckans träning gick rätt bra, det blev 3 löppass och några pass muskelträning. Löpningen i form av 100 meters intervaller på måndag, 7 km lugn länk i sällskap av kund på torsdag och 14 kilometer med 5:31 snittakt på lördag med Agneta. Det kan nämnas att lördagens pass kändes verkligen tungt, men vi sprang i backig terräng och c 25 graders värme. Å andra sidan var det nyttig träning inför lördagen, kollade just väderleken för Stockholm för helgen och det visar 28 grader och full sol! Den som sig i leken ger, den får leken tåla :)

Räknade just ner hur många kilometrar jag har sprungit under maratonträningen, som officiellt började för 14 veckor sedan. Totala antalet kilometrar blev 515 km. Nio långpass mellan 20 och 30 km har det blivit, endast ett blev ogjort då vi var i Tyskland. Med facit i hand kan jag konstatera att träningen varit lyckad, jag har hållits frisk och kroppen har hållit bra ihop för dessa kilometrar. Nu endast eldprovet kvar... Men å andra sidan så är själva loppet bara toppen på berget, det är ju de 515 kilometrarna som jag har fått ihop under träningen som jag skall vara extra stolt över. Och utan att ha maratonet att träna för skulle jag inte ha fått ihop dessa. Jättelyxigt har ju också varit att få ha sällskap av så många trevliga löparkompisar under långpassen, ett stort tack till er alla, ni vet vem ni är :) Jag hoppas att vi får många trevliga löpturer tillsammans ännu under sommaren och hösten, några veckor paus från långturerna blir det dock efter maratonet så att kroppen får återhämta sig.

Denna vecka skall jag försöka ta det lugnt, endast promenader och muskelvård står på programmet. I mitten av veckan börjar jag sedan äta extra mycket kolhydrater samt dricka mycket för att tanka kroppen. I denna värme är det också viktigt med salterna, tur så har jag kristallsalt (ruususuola på finska) som jag laddar upp med under veckan och även äter under loppet.

Ikväll har vi avslutningen med Bootcamp gruppen. Det känns vemodigt då vi har jobbat tillsammans under 5 månaders tid, men jag är samtidigt otroligt stolt över dem! Alla har kämpat massor och gjort stora framsteg i sin strävan mot en hälsosammare vardag. Vi skall njuta av det vackra vädret genom att gå runt Gölen och sedan avrunda med dopp i sjön samt picnic.

Nästa gång ni hör av mig har jag hoppeligen tagit mig igenom mitt livs andra maraton!

Ha det bra tills dess :)

Benen som skall bära mig i mål på lördag


Kategorier
Inlägg
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • Facebook Social Icon

OPENING HOURS:

 

MEMBERS WITH OWN KEY: 5-23 every day

RECEPTION: MONDAY & THURSDAY 16-18

                    

OTHER TIMES: SEND E-MAIL TO

alexandra@alexiagym.com

Alexia Gym & Fitness Club

Köpmansgatan 13, 10300 KARIS

 

alexandra@alexiagym.com

044 243 7342

© 2016 Alexia performance