Generalrepetitionen undan!

Om två veckor är vi på båten som startar mot Stockholm och maratonäventyret. Det känns väldigt avlägset med maraton när man börjar träningen, men underligt fort går tiden och plötsligt står utmaningen för dörren. Denna vecka har jag tränat fart och backträning, det har gått riktigt bra. På måndagen var det backträning på spånbanan som gällde medan jag på onsdagen var ut på en snabb länk för mig själv, jag hade planerat att springa i ett för mig, obekvämt tempo i 5 km. Det blev slutligen 6 snabba kilometrar med medelfart på 5:13 /km.

Efter det passet fick jag lite bättre självförtroende med farten igen och planerade då att denna veckas långpass skulle löpas i den planerade maratontakten, c 5:40 /km.

Idag, fredag, var det då dags för generalrepetition, sista långpasset före den kommande tävlingen. Också sista chansen att prova ut både kläder och farten. Det kan låta lite fåfängt att prova ut kläder före ett lopp, men jag lovar att det har inte med fåfänga att göra :) Det viktiga är att hitta kläder som inte skaver, och förstås i tekniskt material så att de inte klibbar sig mot huden, utan andas ordentligt. Den rätta klädseln lönar sig att prova ut genom flera autentiska test, dvs endast på ett längre pass märker man om man klarar sig utan skavsår eller ej.

Shortsen har varit mitt största bekymmer, damshorts är ofta korta och när man inte har lår som Miss universum så skaver det så sjutton! Tur så är det problemet löst genom att jag lånar min mans shorts som är just passligt långa :) Till shortsen kommer jag att ha en Nike löptopp, Shockabsorber Run sportbh, kompressionsstöd runt vaderna (som en hög socka men utan utan sockdelen), mina insprungna Adidas Energy Boost tossor och i dem ett par sockor i stadigt bomullsmaterial. Om det sedan visar sig vara riktigt kallt den 2:a juni så är plan B Pumas löptights och samma långärmade tekniska skjorta som jag sprang i förra året.

På bilden min maratonoutfit (kolla in saltränderna på träningstoppen, berättar lite om hur mycket man svettas under ett långpass ;) )

Vad gäller farten så var planen 5:40/km. Jag hade Agneta som sällskap och vi bestämde att vi springer på känsla och försöker hålla ett naturligt men högre tempo än vanligt. Det löpte på rätt så bra och vi var båda ganska överens om vad som var en lämplig takt. Mitt blodsocker däremot reagerade kraftigt på den högre farten genom att snabbt gå lågt och hållas där, trots att jag tankade rejält (3 energigel, 2 trip och en Snickers). Det faktum att kroppen använder mer socker som bränsle desto högre intensitet det är på träningen, blev härmed väldigt konkret. Tur så gjorde vi detta testlopp, nu vet jag att jag måste ha bältet fullt med energigel, Snickers och övrigt ätbart för att inte bli för låg under loppet (förra året hade jag för lite ätbart med och måste stanna vid första hjälp stationerna för att begära efter druvsocker).

Väl i mål, 20 km senare, var snittiden 5:27 /km. Denna länk gav självförtroende och var ett bevis på att farten nog finns där bara man pressar sig lite.

I övrigt så har veckan gått fort igen. Det känns som att det finns två dagar, måndag och fredag. På gymmet har man märkt av värmen, färre deltagare på gruppträningarna, men på gymsidan har det varit underligt mycket folk, duktiga ni som kommer ihåg att träna trots att solen skiner! Ännu nästa vecka har vi gruppträningarna som vanligt på Fitness Club, efter det håller vi sommarpaus med inneträningarna och börjar med Summer Bootcampen ute fr.o.m 4.6. Vi kommer att ha varierande träningar i Karis centrum med omnejd varje måndag och startar kl 18 utanför gymmet om inte annat meddelas på våra Fb sidor. Kom med och prova!

Nu skall jag gå ut och njuta av den fina kvällen. Ha en superskön helg!


Kategorier
Inlägg
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • Facebook Social Icon

OPENING HOURS:

 

MEMBERS WITH OWN KEY: 5-23 every day

RECEPTION: MONDAY & THURSDAY 16-18

                    

OTHER TIMES: SEND E-MAIL TO

alexandra@alexiagym.com

Alexia Gym & Fitness Club

Köpmansgatan 13, 10300 KARIS

 

alexandra@alexiagym.com

044 243 7342

© 2016 Alexia performance