Solig morsdag!

Min vecka har gått i pollenallergins tecken. Det är helt underbart att vädret har varit så fint men det betyder också att allting blommar med en jäkla fart. Känslan när du ser ut, solen skiner, men du vet att du mår bäst av att vara inomhus för tillfället... Igår trotsade jag däremot allt pollen och genomförde ett av de sista långpassen inför Stockholm maraton. Med rätt medicinering gick det (kolla bilden nedan).

Långpasset igår blev drygt 20 km för min del, som planerat. Pga att jag har luftvägarna irriterade så kändes det förstås rätt tungt, men genomförbart. Jag kan bara hoppas att värsta allergitiden skulle vara förbi om en vecka så att sista träningspassen skulle genomföras i något sånär normalt tillstånd.

Blodsockerbalansen var bra under gårdagens länk, inga snabba fall.

Jag gjorde intervallträning på måndagen på sportplanen, tanken var igen 10*100 m, men med lite längre återhämtning än förra veckan. Första 100 meters draget var lite segt men till det andra kände jag ett bra flyt och fick upp farten ordentligt, i samma stund som jag kände att det här går ju bra så smällde det till i låren och plötsligt kändes det som cement i båda framlåren, inte bra... Jag saktade direkt farten och började göra små töjningar och massera benen. Passet slutfördes, men i betydligt lägre farter än planerat. Väl hemma fortsatte jag tänja och behandlade benen med Ice power. Till all lycka klarade jag mig med styva ben ett par dagar och inga värre men. Detta var en tydlig påminnelse över hur viktigt det är att verkligen värma upp ordentligt före man gör snabba drag, jag tyckte mig ha gjort det men klart inte tillräckligt.

På tisdagen var det Alexias tur att dra kettlebell för IF Raseborgs Sommarmotion. Detta gjordes i strålande solsken på idrottsplanen. Uppslutningen kunde dock ha varit bättre, men kanske folk vaknar upp till sommaren och kommer med. Jag tycker att idén är strålande, varför bara sitta vid kanten och se på när barnen tränar när man lika bra själv kan motionera under tiden, win win! Alla är ju dessutom välkomna att delta, inte bara friidrottarnas föräldrar. Efter kettlebelltimmen var det dags för 2009-2010 föddas träningar, med dem blev det längdhopp, löpning och lek.

Inkommande vecka skall jag försöka genomföra ett par snabbare löppass, ett intervall och ett 5 km:s pass var jag springer så hårt jag orkar under dessa fem kilometrar. Till helgen blir det sedan sista långpasset på c 20 km. Det fjärde passet blir återhämtande och c 7-10 km långt och gärna på ett mjukare underlag. Några gymträningar skall jag också försöka hinna med.

Här kommer jag och mina söner spendera mycket tid i sommar :)

Veckans träningar:

Måndag Intervallträning på bana, 100 och 200 meters drag, tot 6 km med uppv. & nedjoggning

Kettlebell timme på gymmet, 55 min

Tisdag Lugn löpning 10 km

Kettlebell timme på sportplanen, 50 min

Onsdag Vardagsmotion

Torsdag Innelöpning på löpbandet, 8 km. Blandat tempo, några snabbare kilometrar

Fredag Gympass, övre kroppen 45 min

Lördag Rörlighet och core 20 min

Långpass 20,1 km, medeltempo 5:55 /km

Söndag Vardagsmotion

En riktigt skön söndag och morsdag åt er alla!


Kategorier
Inlägg
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • Facebook Social Icon

OPENING HOURS:

 

MEMBERS WITH OWN KEY: 5-23 every day

RECEPTION: MONDAY & THURSDAY 16-18

                    

OTHER TIMES: SEND E-MAIL TO

alexandra@alexiagym.com

Alexia Gym & Fitness Club

Köpmansgatan 13, 10300 KARIS

 

alexandra@alexiagym.com

044 243 7342

© 2016 Alexia performance