4 veckor kvar...

Nu är resan bokad! Denna gång åker vi med Tallink Siljas maratonbåt och är framme i Stockholm först på lördag morgon. Researrangören sköter dock de praktiska arrangemangen som att lösa ut nummerlappar och dyl, så det är behändigt. Själv behöver man bara se till att komma i tid till start och sedan ut och löpa några timmar. Båten startar sedan hemåt kl 19 på lördag kväll så man har god tid på sig efter loppet att insupa maratonatmosfären före det är dags att ta sig tillbaka till båten.

Jag skrev senast att löpningen känns seg och tung, kan konstatera att det inte har ändrat så mycket... Igår var jag, i sällskap av Agneta och Kathrin, på veckans långpass som slutligen blev drygt 22 km för min del. Det är sällan som jag är så negativt inställd till löpning som jag var igår de första 10 kilometrarna. Det kändes bara så tungt och eländigt och blotta tanken på att det är maraton om 4 veckor fick mig nästan att rysa. Men tack och lov så vände det lite efter första tian och kroppen vaknade till. Jag har också tidigare konstaterat att min kropp definitivt är en seg dieselmotor, det tar oftast tid före jag känner att löpningen rullar på och jag kan använda kroppen till max. Nya insulinet Fiasp känns fortsättningsvis som ett bra alternativ. Jag har lyckats undvika snabba blodsockerfall under länkarna, jätteskönt! I alla fall en faktor mindre att behöva oroa sig för. Detta betyder dock inte att jag klarar mig ett pass utan att äta något alls, men jag klarar mig med lite mindre och sockervärdena hålls jämnare.

Veckans övriga löppass har bestått av en 10 km i långsamt/medeltempo samt en intervallträning var jag sprang 10*100 m med 100 meter återhämtande gång mellan dragen. Det visade sig vara tungt eftersom det är länge sedan jag gjort något liknande. Den här träningen genomfördes på onsdagen så jag hade ordentligt sjuka ben färdigt igår till långpasset. Idag, lördag, blir det några kilometer återhämtande länk på spånbanan i samband med Bootcampträningen.

Nu återstår det bara två veckor kvar av ordentlig träning, sedan två veckor före maratonet drar jag ner på kilometrarna och maratonveckan handlar enbart om att återhämta sig och samla krafter och energi för den stora utmaningen. Jag kommer att göra lite mera fartträning nu på slutet för att väcka upp kroppen och nervsystemet och hoppeligen hitta ett högre tempo till tävlingen. Uthålligheten har jag, det tvivlar jag inte på, det är bara farten som fattas för tillfället.

På torsdagen höll jag mitt livs första friidrottsträning, det var riktigt kul. Sist och slutligen är det inte så stor skillnad på att träna barn och vuxna, grundelementen är de samma. En lyckad träning skall ha en grundtanke bakom och en vettig struktur och så skall man komma ihåg att peppa och berömma mycket. Det får alla att försöka lite mera, både vuxna och barn. Det roligaste och mest givande som tränare är när man ser att eleverna gör framsteg och kämpar sitt bästa, då vet man att man har lyckats med sin uppgift. Nästa veckas tisdag kör de vuxnas träningar igång i Raseborg IF:s regi, välkommen med! Vi börjar med ett pass kahvakuula draget av mig. Ännu finns det platser kvar så det är bara att anmäla sig.

Veckans träning

må löpning 10 km i medeltempo

ti vardagsmotion

ons intervallträning, 10*100 m (100 meter gång som återhämtning) tot 6 km med uppv. & nedjogg

to rörlighet & gymträning övre kroppen 45 min

fre långpass 22,6 km, medeltempo 5:49/km

lö återhämtande gång/jogg 7 km

sö planerar ett gympass för övrekroppen och rörlighetsträning

Ha en skön helg och njut av vårsolen och grönskan!

Dagens Bootcampare fick kämpa i spånbanans backar. Såhär nöjda är de efteråt :)


Kategorier
Inlägg
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic