En avkopplande helg i Tahko


Den här veckan har just börjat och nu är det redan helg! Sitter i skrivande stund på planet påväg till Kuopio, därifrån vidare till Tahko för en stughelg i Shockabsorbers regi. Vi skall imorgon, lördag, ha en skolningsförmiddag och efter det skall vi ut och äta. Jag ser fram emot en lugn, avkopplande helg med träning och god mat & dryck i trevligt sällskap :)

Jag hoppas att ni har noterat träningsresan till Alanya i höst. Jag har länge planerat en dylik resa och kom äntligen till skott med saken! Samarbetet med Matkahaukka, som fungerar som researrangör, har fungerat superbra och de har byggt ihop en väldigt lockande helhet utifrån mina önskemål. Jag kan varmt rekommendera att anlita dem i alla frågor gällande resor, de är väldigt kunniga och har bra kontakter runt om i världen.

Kolla in resedetaljer på vår hemsida och boka Din plats!

Maratonträningen är i full gång och nu är det bara 6 veckor kvar till den stora utmaningen. Kollade just min planering och märkte att jag varit optimist då jag har planerat träningen, kommer inte att nå de planerade kilometrarna. Det gjorde jag i och för sig inte förra året heller, och ändå gick det bra. När man inte är tävlingsidrottare utan endast har löpningen som hobby så måste man komma ihåg att livet kommer emellan ibland, och det är helt okej! Det gäller all träning; vi kan bli sjuka, ha jobbstress eller dyl. Sånt är livet, och kommer alltid att vara, viktigast är då bara att gilla läget och sedan återgå till träningen när tiden, orken och hälsan medger. Träningen skall ju vara en del av vardagen, såsom allt annat! Man skall inte känna sig dålig eller ge upp bara för att man kanske inte har hunnit och orkat med allt som man tänkt.

Senaste långpasset blev i onsdags. Jag hade tur som fick sällskap av Nadja, annars skulle jag inte ha kommit igenom den länken! Benen kändes som bly och jag hade problem med andningen. Jag har vissa år allergiastma och detta år verkar bli ett sådant. Förra veckans Tysklandbesök satte igång min pollenallergi på allvar och den sitter kvar. Måste antagligen skaffa astmamediciner för att få andningen att fungera ordentligt. Det nya insulinet Fiasp verkar däremot fungera bra! Fick inte snabba blodsockerfall en enda gång under länken. Fortfarande gäller det att testa sig fram hurdana doser och när man skall ge dem men det verkar mycket lovande.

En riktigt skön och avkopplande helg önskar jag er alla!

Veckans träning

måndag intervallträning 6*500 m (200 meter återhämtning) på löpbanan, tungt! totala kilometrar med uppvärmning och nedjoggning 7 km

tisdag funktionell gymträning 50 min

onsdag långpass löpning 24 km, tempo 5:55 /km

torsdag funktionell gymträning 55 min

yoga, styrka och stretch 55 min

fredag 65 min gymträning i Tahko, mycket benövningar

lördag planerad morgonlänk 6-8 km

söndag planerad promenad/lugn återhämtande länk


Kategorier
Inlägg
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • Facebook Social Icon

OPENING HOURS:

 

MEMBERS WITH OWN KEY: 5-23 every day

RECEPTION: MONDAY & THURSDAY 16-18

                    

OTHER TIMES: SEND E-MAIL TO

alexandra@alexiagym.com

Alexia Gym & Fitness Club

Köpmansgatan 13, 10300 KARIS

 

alexandra@alexiagym.com

044 243 7342

© 2016 Alexia performance