Borde man inte bli piggare av solsken?

Solen skiner och det börjar bli vår på allvar. Konstigt nog så känner jag mig inte alls särskilt pigg för tillfället. Många pratar om vårtrötthet, hittills har jag inte drabbats nämnvärt av detta fenomen, men nu börjar jag förstå vad folk menar. Det känns som att nån har tömt luften ur mig. Vi har haft våra barn sjuka från och till i två veckor, och senaste veckan har jag också haft mera flunssakänningar (trots att jag redan trodde att jag skulle klara mig undan). Det tär såklart också på orken en hel del. Jag resonerar som så, att man kan inte alltid vara på topp, ibland måste man få känna sig lite trött och hängig. Jag hoppas att det snart ger med sig och att energin börjar komma tillbaka igen!

Inkommande vecka har jag spännande program, då är det nämligen FIBO mässan i Köln (världens största mässa inom fitness och hälsa). Det skall bli väldigt intressant att se allt nyaste nytt inom branschen! Vi åker på onsdag morgon och kommer tillbaka på söndag eftermiddag. Mässbesök blir det på torsdag och fredag, då är mässan öppen för branschfolket och till helgen öppnas den sedan för alla. Jag återkommer med mässrapportering nästa vecka :)

Tyvärr har löpträningen blivit lidande denna vecka eftersom jag inte har känt mig helt frisk. Intervallträningen som var inplanerad till onsdagen uteblev, likaså fredagens långpass som borde varit kring 24 km. Tanken är att eventuellt komma iväg på ett kortare, lugnt långpass imorgon. Jag lider av pollenallergi och har nu svårt att skilja åt vad som är allergi och vad som eventuellt är flunssa. Känslan imorgon bitti får avgöra om det blir länk eller ej. Träningen har förlöpt helt planenligt hittills så det är ingen katastrof ifall det blir ett par lugnare veckor nu (nästa vecka uteblir långpasset då vi är i Tyskland).

På fredagen var jag på en rutinkontroll hos diabetessköterskan. Som väntat var långtidssockret lite högre än senast. Vintern/våren har varit utmanande med en hel del kast i sockernivån. Nu är jag dock väldigt förväntansfull på att testa ett nytt insulin, Fiasp, som sägs vara det mest snabbverkande på marknaden. Det är just det som är mitt största problem, att insulinet verkar för långsamt och blir kvar för länge i kroppen, märks speciellt bra då man skall träna ett par timmar efter en måltid då man tagit insulin. Jag hoppas verkligen att Fiasp kommer att passa mig bra och att det skulle leda till jämnare blodsockernivå.

Vårmässan som ordnades i Alexia Fitness Club i onsdags var en riktigt trevlig tillställning, tusen tack till alla besökare och utställare! Jag hoppas på att det skall bli ett årligen återkommande evenemang, om du inte deltog denna gång så är det bara att komma nästa år :) Bilderna nedan är från årets mässa.

Veckans träning:

Måndag länk 9 km i snöväder

Tisdag Rörlighet, core, muskelkondition 1 h 30 min + gång 45 min

Onsdag Vilodag, flunssakänningar

Torsdag Gå/jogg 45 min + 50 min yoga (främst rörlighet)

Fredag Vilodag

Lördag Rumpa-mage träning med Bootcamp gruppen 60 min

Så helt klart en lugnare vecka. Trevlig fortsättning på lördagskvällen!


Kategorier
Inlägg
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • Facebook Social Icon

OPENING HOURS:

 

MEMBERS WITH OWN KEY: 5-23 every day

RECEPTION: MONDAY & THURSDAY 16-18

                    

OTHER TIMES: SEND E-MAIL TO

alexandra@alexiagym.com

Alexia Gym & Fitness Club

Köpmansgatan 13, 10300 KARIS

 

alexandra@alexiagym.com

044 243 7342

© 2016 Alexia performance