Långpass på långfredag!

Såhär nöjda är vi efter att ha avklarat c 18 km tillsammans en solig långfredagsförmiddag. Som ni ser på bilden var vi rekordmånga idag, och det var så roligt! Att få vara social samtidigt som man får ihop ett bra träningspass är den bästa kombinationen. Alla hade olika träningskilometrar bakom sig efter vintern så vi bestämde att takten är lugn så att det känns bra för allihopa. Vi höll oss i medel på c 6:10 min/km, vilket visade sig vara en behaglig takt. Efter att bilden togs fortsatte ännu några av oss eftersom minimimålet för undertecknad var 19 km. Det blev slutligen en bit på 21 km, varav de sista kilometrarna löptes i ett mera utmanande tempo.

Blodsockret hölls rätt så bra i schack idag, vid 5 km hade det farit ner till 4,8 men jag tankade direkt med 2 energigel och några kilometer senare med en Snickers. Resten av passet kunde sedan löpas utan ytterligare blodsockerfall.

Jag har senaste dagarna igen känt av små symptom på flunssa så både onsdag och torsdag tog jag det lugnt med träningen för att kunna löpa långpasset idag. Jag kände av lite irritation i halsen men inga andra symptom nu på morgonen så bestämde mig alltså för att ge länken en chans. Löpningen gick väldigt bra så nu får man bara hoppas att dagens motion inte satt igång något värre. Det är ju massor med folk som är sjuka i feber och hosta just nu.

På söndagen har vi en påskträning med Bootcamp gänget, i övrigt är det ledigt ända till tisdag. Nu skall jag passa på att varva ner lite, umgås med familj och vänner, äta god mat och bara njuta av påskledigheten!

Veckans träning:

måndag rörlighet, core, muskelkondition och pulshöjande 1 h 15 min

tisdag löpintervaller inne på löpmatta 6*500 m, 200 m återhämtning mellan intervallen, totalt

c. 7,5 km

onsdag återhämtande gå/jogg 6,8 km

torsdag vilodag

fredag långpass löpning 21,6 km, medeltempo 6:06 min/km

En riktigt glad påsk vill jag önska er alla!

Ps. memma med strösocker och vaniljsås på är en av mina påskfavoriter :)


Kategorier
Inlägg
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • Facebook Social Icon

OPENING HOURS:

 

MEMBERS WITH OWN KEY: 5-23 every day

RECEPTION: MONDAY & THURSDAY 16-18

                    

OTHER TIMES: SEND E-MAIL TO

alexandra@alexiagym.com

Alexia Gym & Fitness Club

Köpmansgatan 13, 10300 KARIS

 

alexandra@alexiagym.com

044 243 7342

© 2016 Alexia performance