En händelserik vecka


Roligt att vara tillbaka på hästryggen, jag & fina Kaapeli

Veckan kom och for med en ryslig fart. Det har varit fullspäckat med program från morgon till kväll, och programmet bara fortsätter! På lördag och söndag skall jag dyka in in friidrottens värld i form av en barntränarutbildning på Kisakeskus. Jag har höga förrättningar på kursen och hoppas att den skall ge mig bra verktyg för att kunna börja fungera som tränare för 2009-2010 födda i sommar. Friidrott har inte intresserat mig som yngre, trots att jag var rätt bra på bl.a kula och höjdhopp i skolan. Nu däremot har intresset vaknat och det skall bli väldigt kul att lära sig mera om de olika grenarna! Löpningen ligger ju i dagens läge varmt om hjärtat och jag hoppas att jag via friidrotten får lära mig mera om den grenen också.

På kostsidan kan konstateras att 2400 kcal per dag verkar vara en väldigt lämplig mängd för mig just nu, jag känner att jag definitivt får äta tillräckligt och det finns lite spelrum för att t.o.m äta något förbjudet ibland ;) Jag följer fortfarande med vad jag äter via Fatsecret appen, mest för att hålla koll på att makrona ligger något sånär såsom planerat, dvs 30% fett, 30% protein och 40% kolhydrater.

Gott kvällsmål bestående av sallad, grönsaker, tonfisk och fullkornscouscous (det som ser ut som chokladsås är balsamico :)).

Arbetet rullar på med båda gymmen, jag funderar mycket på profileringen av de båda ställena och vad jag vill och kan erbjuda åt olika målgrupper. Nu kom jag till slutsatsen att justera Alexia Gyms kontraktspriser för att sänka tröskeln att kunna gymträna. Så nu kan man träna där för endast 29 €/mån om man gör ett årsavtal!

Alexia Fitness Club erbjuder däremot det lilla extra för den som vill ha finess på träningen och uppskattar god luftkondition, nya utrymmen och maskiner. Är man intresserad av Crossfit så går det också ypperligt att göra sån typ av träning där. På Fitness Club ordnas också de flesta gruppträningarna och som VIP-medlem får man gå gratis på de ledda timmarna. Man har också rätt att lösa ut nyckel till Alexia Gym, så för 49 €/mån har man tillgång till TVÅ gym och får delta i de ledda passen om man så önskar.

Idag utfördes långpasset i rätt så idealiskt väder. Ställvis lite halt men i övrigt väldigt skönt att springa. Jag hade bättre flyt med mina blodsockervärden idag och kunde helt undvika låga socker. Basdosen av insulin var på 0% under hela passet, ändå krävdes att jag tankade kolhydrater med jämna mellanrum. Idag for det 2 energigeler och en myslibar, totalt 60 g kolhydrater! Lägsta värdet som mättes låg på 5,6. Pulsen var jämn och bra idag och medeltempo blev på 6:00 jämnt. Vi började passet i ett lägre tempo och vid 11 km höjde vi farten för c 4 km. Därefter var tanken att sakta ner igen men det rullade på så bra att vi inte sänkte farten så mycket som tänkt. Dagens saldo blev 23 km.

Veckans träningar:

tisdag: morgonjumppa med rörlighetsövningar, core och pulshöjande cirkelträning på slutet, 60 min

onsdag: återhämtande 7 km länk i sakta tempo (varvade med gång) 55 min (med PT kund)

ridning 15 min

torsdag: morgonjumppa med rörlighetsövningar, core och pulshöjande cirkelträning på slutet, 60 min

core, boxning, armträning + boxhopp&hopprep (med PT kund) , 30 min

yogatimme på gymmet, djupstretch, 55 min

fredag: långpass 23 km, 2 h 17 min, tempo 5:59

Passa på att njuta av vårvädret under helgen!


Kategorier
Inlägg
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • Facebook Social Icon

OPENING HOURS:

 

MEMBERS WITH OWN KEY: 5-23 every day

RECEPTION: MONDAY & THURSDAY 16-18

                    

OTHER TIMES: SEND E-MAIL TO

alexandra@alexiagym.com

Alexia Gym & Fitness Club

Köpmansgatan 13, 10300 KARIS

 

alexandra@alexiagym.com

044 243 7342

© 2016 Alexia performance