När kommer våren?

Jag drömmer om bar asfalt och torra vägar, men det är bara att inse de facto att vi får vänta lite på de tiderna ännu. Idag var det trots allt ändå helt ok att springa, även utan nabbar. Jag upplever att det många gånger går bättre att springa än att gå, man har ju mindre kontaktyta med marken då man löper, så det kan säkert förklaras med det. Löpturen blev idag längre än väntat, 7-8 km var i planerna, men det blev 9,5 km. Jag hade tur och fick sällskap av Nadja, då blir det lätt en lite längre rutt eftersom en länk med sällskap går så mycket lättare. Tempot låg idag på 5:53 per km, det kändes rentav lite tungt i backarna. Det är nog mycket jobb kvar före jag är i maratonskick igen, men tur så är jag bara inne i fjärde träningsveckan!

Idag testade jag en ny variant på mat och insulin före länken; jag lämnade bort kortverkande insulinet helt vid morgonmålet (åt främst protein och fetter till morgonmål) och drack ett mått av Jaksamisjauhe halv timme före. Resultatet blev att sockret låg på 15 (i högre laget, musklerna är sega) då jag startade och blev aldrig för lågt under löpturen. Efteråt steg värdena dock eftersom kroppen chockerades av den begränsade mängden insulin i blodet under länken. För en icke diabetiker låter detta säkert som hebreiska, men till er tröst kan jag berätta, att det känns det allt som oftast även för mig, och då har jag levt med detta i snart 23 år!

Både igår och idag har jag jobbat med kunder i form av smågruppsträning och gyminstrueringar. Det är alltid lika roligt att lära känna nya människor och hjälpa dem till en aktivare vardag!

Imorgon är en dag med minutschema med början kl 8 och slut kl 20.30. Morgon och dag tillbringas till största delen med kunder medan jag på eftermiddagen styr kosan mot Crossfit Lohja var jag skall delta i en kostföreläsning. Kosten är en ytterst stor del av framgångsrik träning och det skall bli väldigt intressant att lyssna på Timo Eloranta imorgon. Mera om detta i nästa inlägg!

Nu skall jag gå och lägga mig så att jag är utvilad inför en fullspäckad dag imorgon, gonatt!

Hälsningar från dagens löptur

Tisdagens träning

rörlighet, core, ben och pulshöjande 60 min

Onsdagens träning

löpning 9,5 km, tempo 5:53


Kategorier
Inlägg
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • Facebook Social Icon

OPENING HOURS:

 

MEMBERS WITH OWN KEY: 5-23 every day

RECEPTION: MONDAY & THURSDAY 16-18

                    

OTHER TIMES: SEND E-MAIL TO

alexandra@alexiagym.com

Alexia Gym & Fitness Club

Köpmansgatan 13, 10300 KARIS

 

alexandra@alexiagym.com

044 243 7342

© 2016 Alexia performance