Träningsvärk är bra värk

Igår var det igen tre timmar Crossfit som gällde. Vi gjorde mycket teknikövningar med stången och det är inte så lätt alla gånger. Övning ger färdighet och på kursen talades det om att efter 10 000 upprepningar så börjar rörelsen sitta riktigt bra, det är ganska få som kommer upp till så stora mängder frivändningar ;) På det stora hela var det en rolig och motiverande kurs för både mig och Ida, alltid kommer man hem med nya idéer och inspiration i bagaget efter en kurs. Tack för det Crossfit Lohja!

Söndag är allmänt en dag jag inte är så förtjust i. De känns ofta sega och utdragna, igår var inget undantag. Jag kom hem redan kl 13 från Lojo och kände att jag var rätt så trött, helt förståeligt efter den intensiva kursen visserligen. Jag skulle gärna ha velat vara lite mer energisk för att få något gjort här hemma, så jag bestämde mig för att ta mig iväg på en lugn, återhämtande löptur och eventuellt få lite energi därifrån. Denna gång hade det dock snarare motsatt effekt, jag blev bara mer slut.. Så byket förblev obykat och dammråttorna fick lugnt dansa vidare. Vi avslutade söndagen med ett slappt besök hos våra goda vänner, och medan vi vuxna snackade skit en stund fick våra barn leka av sig med deras barn, win win situation!

Imorse när jag vaknade gjorde sig helgen minsann påmind. En lätt spänningshuvudvärk och träningsvärk i speciellt övre kroppen samt lite i benen. Normalt får jag rätt sällan träningsvärk eftersom jag tränar ganska mycket och regelbundet. Men under kursen gjorde vi ändå mycket sådana rörelser som jag inte är van att göra, och det leder till sjuka muskler 1-2 dagar efter träningen. Kom dock ihåg att träningsvärk är bra värk och går sällan att förhindra helt. Genom att tänja, massera, använda foamroller osv kan man däremot befrämja återhämtningen av musklerna och eventuellt lindra träningsvärken något.

På måndagar håller jag kahvakuulatimme på kvällen. Idag var första gången som jag inte gjorde med själv (insåg att min kropp behöver återhämta sig), mina duktiga kunder fick göra jobbet och jag hejade på :)

Bild från dagens kahvakuulatimme

Söndagens träning:

Teknikövningar i Crossfit 3 h

Lugn, återhämtande länk 5 km, tempo 6:44

Dagens träning:

Lätt muskelträning o rörlighet på morgonen 45 min

Lätt länk 7 km, tempo 6:43

Imorgon börjar dagen kl 8 med morgonträning för mina bröder, nu skall jag hugga in på mitt kvällsmål så att jag kommer i säng i tid :)


Kategorier
Inlägg
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • Facebook Social Icon

OPENING HOURS:

 

MEMBERS WITH OWN KEY: 5-23 every day

RECEPTION: MONDAY & THURSDAY 16-18

                    

OTHER TIMES: SEND E-MAIL TO

alexandra@alexiagym.com

Alexia Gym & Fitness Club

Köpmansgatan 13, 10300 KARIS

 

alexandra@alexiagym.com

044 243 7342

© 2016 Alexia performance