Alexia goes Crossfit!

Hälsningar från Crossfit Lohja! Det har länge funnits i planerna att det skulle vara kul o lärorikt att gå grundkursen i Crossfit. Nu råkade det sig ypperligt att de hade en veckoslutskurs med 3 timmar på lördag och söndag, och tidpunkten passade både mig och Ida. Det var tre intensiva timmar med genomgång av olika basrörelser i Crossfit. Som avslutning gjorde vi en träning vid namn Jackie (många Crossfitträningar har kvinnonamn :) ) 1000 m rodd, 50 * Thruster = knäböj med stången framför dig, när du kommer upp skall stången upp på raka armar. Som avslutning 30 * Pull ups = raka armar, greppa en stång och dra upp dig själv (man fick ha gummiband till hjälp). Jag lovar att det inte var lätt... Imorgon fortsätter kursen med nya utmaningar, jättekul!

Det som var roligt att märka är att jag redan nu både i egen träning, och med kunder, gör många övningar som räknas som typiska för Crossfit. Vi har i Alexia Fitness Club i princip det mesta i redskapsväg för att på egen hand kunna träna väldigt funktionellt, och det är ju det vad Crossfit i stort går ut på. Man tränar rörlighet, kondition, uthållighet, styrka och snabbhet.

Igår var vi ut på en längre runda i snön. Rutten gick till Sannäs och tillbaka via Osmundsböle och blev totalt 16,5 km. Det var ovanligt tungt, men vi konstaterade att det var rätt så mycket backar och så gjorde snön det också lite mer utmanande eftersom man måste lyfta fötterna lite högre än vanligt. Det känns extra tydligt i mina höftböjare idag... Tempot var väldigt lämpligt, c 6:20 per km. Denna gång klarade jag mig utan häftiga blodsockerfall, men måste nog tanka under länkens gång med en energigel och en Snickers. Känslan efter en ordentlig löptur är otroligt skön! Det är tanken på det som gör att man orkar ända till slut. Nästa veckas långpass börjar redan närma sig 20 km, men så är det också mindre än tre månader kvar till årets maraton.

Nöjda tjejer efter utmaningen Jackie!

Nu skall jag krypa upp i soffan med mina 3 barn och titta på film. Fortsatt skön lördag på er alla!


Kategorier
Inlägg
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • Facebook Social Icon

OPENING HOURS:

 

MEMBERS WITH OWN KEY: 5-23 every day

RECEPTION: MONDAY & THURSDAY 16-18

                    

OTHER TIMES: SEND E-MAIL TO

alexandra@alexiagym.com

Alexia Gym & Fitness Club

Köpmansgatan 13, 10300 KARIS

 

alexandra@alexiagym.com

044 243 7342

© 2016 Alexia performance