En aktiv söndag

Idag var det dags för en lite längre löptur. Tyvärr fick jag inget sällskap så det blev en länk på egen hand. Spotify är här min stora räddning, idag råkade jag komma över en amerikansk pod vid namn The Ultimate Health Podcast. Titeln lät ju bra så jag gav den ett försök. Det visade sig vara en riktigt intressant pod, det är ett par som drar podden och sedan har de olika gästpratare. Ett avsnitt av podden heter What the heck should I eat? och handlade om en näringsforskare som har skrivit en bok med denna titel. Rätt så ofta känns det ju faktiskt så, vad skall man egentligen äta för att må bra och få i sig allt man behöver? I podden konstaterades bl.a att vad man skall äta beror väldigt mycket på vem man frågar. Det är sällan som det görs helt oberoende studier, oftast finns det ett företag bakom som med studien vill få fram att just deras produkt är den bästa. Men lyssna gärna om ni är intresserade, 1,5 timme gick rätt så fort med deras prat i öronen!

När jag idag gav mig iväg hade jag c 15 km som mål. Mina blodsocker låg på 15,4 vid start, men det var bara 1,5 timmar sedan morgonmålet så jag visste att det är en topp då som går ner bara jag börjar röra på mig. Dagens rutt gick genom Billnäs, förbi Gölen, Brunkom, tillbaka genom Billnäs och sedan en runda till centrum via Stenåker. I Brunkom mätte jag sockret första gången och då hade det tyvärr sjunkit till 2,1. Inte bra, men tur så hade jag 2 påsar energigel som jag tog direkt, jag hade även med en flaska av Jaksamisjauhe som jag drack samtidigt (mera om det lite senare). Med denna tankning klarade jag av att slutföra löppasset och väl hemma igen låg värdet på 6,2. Orken var bra länken igenom och temperaturen blev snabbt behaglig då solen började värma. En lyckad löptur, trots lite blodsockerbekymmer :)

Igår hade jag uteträning med vårt härliga Bootcamp gäng igen, trots kylan så fick vi snabbt upp värmen med våra övningar. Som träningsplats använde vi lågstadieskolans gård, så ibland får även vuxna barn leka där ;)

På dagen åkte jag och mannen iväg på Go Expo-mässan till mässcentret. Det var avkopplande att komma bort hemifrån och vi hade en trevlig dag tillsammans. I mässvimlet råkade jag hitta ett företag som säljer bl.a en produkt som heter "Jaksamisjauhe". Det lät intressant så jag började diskutera med en av försäljarna. Detta pulver är ett helt naturligt framställt energipulver som också borde passa utmärkt för diabetiker pga att det skall ge en långsam höjning av blodsockret. Ämnet som används är Indiansocker. Jag lovade testa produkten och återkomma med resultat. De hade också ett mineralsalt som rekommenderades att användas dagligen istället för magnesium, men kunde också användas under långa idrottsprestationer för att undvika kramp i musklerna. Det låter välkommet för i förra årets maraton började vaderna krampa vid 30 km..

Nu skall jag dricka en kopp kaffe och sedan skall vi ut på isen med familjen och njuta av det ljuvliga vintervädret!

Gårdagens mässförvärv: Jaksamismineraali, Jaksamisjauhe, en mjuk dricksflaska och 2 bälten för löpturerna (testade idag och fungerade väldigt bra).

Lördagens träning:

Bootcamp 60 min, löpövningar + muskelkondition

Dagens träning:

Löpning 15,6 km, tempo 6:04 tid 1 h 34 min


Kategorier
Inlägg
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • Facebook Social Icon

OPENING HOURS:

 

MEMBERS WITH OWN KEY: 5-23 every day

RECEPTION: MONDAY & THURSDAY 16-18

                    

OTHER TIMES: SEND E-MAIL TO

alexandra@alexiagym.com

Alexia Gym & Fitness Club

Köpmansgatan 13, 10300 KARIS

 

alexandra@alexiagym.com

044 243 7342

© 2016 Alexia performance