Grönsaker är gott, på riktigt!

Idag blev det salladslunch på Ingalills, och vad det var gott med grönt på tallriken igen! Det är bra att ibland hålla hård disciplin på maten, då känns t.o.m grönsaker och mjölk i kaffet som godisdag :) Resultatet med min reset blev exakt vad jag önskade, c 2,5 kg bort på dessa 5 dagar.

Nu skall jag sakta ta tillbaka kolhydraterna igen och bygga upp energiförråden så att jag orkar ta upp löpträningen ordentligt nästa vecka. Det lovar fortsatt kalla nätter en tid framöver, men på dagarna skall det vara endast några minusgrader, perfekt löpväder eftersom det hålls torrt!

När man gör olika slags experiment med kosten så lär man sig samtidigt ganska mycket om den egna kroppen. Man lär sig förstå vikten av att kroppen och knoppen behöver av alla näringsämnen för att fungera normalt. En sak jag har märkt tydligt igen en gång, är att min hjärna inte fungerar ordentligt då kolhydratförråden är tomma. Jag glömmer saker, har jättesvårt att koncentrera mig längre tider, min finska blir sämre och jag blir snabbt trött.

Hur tror många då att man presterar sitt bästa på jobbet om man får i sig en kopp kaffe på morgonen och sedan lämnar bort lunchen eller i bästa fall tar en semla och mera kaffe?? Jag lovar att produktiviteten ökar mångfalt och man rentav får mera gjort om man bara tar sig tiden att äta en bra lunch under dagen. Fortsätt sedan med ett mellanmål på eftermiddagen och man har energi att t.ex. köra ett träningspass efter jobbet!

Om knoppen är trög så är minsann kroppen det också, orken tar slut mycket snabbare, sämre balans och det bildas snabbare mjölksyra i musklerna.

Detta var ju nu ett medvetet val jag gjorde, att rensa kroppen med denna diet några dagar, men min point är att kom ihåg att äta regelbundet och av alla näringsämnen! Med en jämn måltidsrytm och näringsrik mat orkar vi bra i vardagen och har hoppeligen lite extra energi för att även få iväg sig till träningspasset.

Idag blev det ett gympass på morgonen med min äldsta bror, vi fokuserade på rygg och mage samt värmde upp med rörelser från yogan. Tack för sällskapet!

Imorgon har jag och mannen lyxen att på tumanhand åka iväg till Go Expo -mässan, jag hoppas på att få lite tips och idéer till den egna verksamheten därifrån.

Nu ut på en kvällspromenad med en god vän, en riktigt grön & skön fredag önskar jag er alla!


Kategorier
Inlägg
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • Facebook Social Icon

OPENING HOURS:

 

MEMBERS WITH OWN KEY: 5-23 every day

RECEPTION: MONDAY & THURSDAY 16-18

                    

OTHER TIMES: SEND E-MAIL TO

alexandra@alexiagym.com

Alexia Gym & Fitness Club

Köpmansgatan 13, 10300 KARIS

 

alexandra@alexiagym.com

044 243 7342

© 2016 Alexia performance