När tankarna står stilla

Nu börjar det på allvar kännas att kolhydratförråden börjar tryta. Jag känner mig som en urvriden trasa och totalt slö i huvudet... Men det positiva är att överlopps vätskan i kroppen har börjat röra på sig och att det redan farit 2 kg sen måndag morgon. Så förutom superlåga energinivåer och trötthet så har jag inga större bekymmer, utan känner mig rätt fräsch i kroppen. För att få tillbaka energin igen så kommer jag fr.o.m fredag att ta tillbaka grönsakerna i kosten och nästa måndag alla långsamma kolhydrater. Sen fortsätter träningen enligt plan!

Jag har nu i 2 dagars tid suttit framför datorn och arbetat med marknadsföring och strategiarbete. Min främsta målsättning är att hålla mina kunder nöjda och att de skall känna att de får valuta för pengarna när de tränar hos oss. Jag har lite olika visioner för hur man ytterligare kunde utveckla och forma gymmens verksamhet, framtiden får visa åt vilket håll det bär. Nu när våren småningom är på antågande hoppas jag att många fler hittar sin träningsiver igen och då tar kontakt med oss på Alexia!

Igår, tisdag, körde vi ett träningspass med kunder på morgonen. Fokus låg på core och ben. Som redskap använde vi oss av kahvakuula.

Många som i övrigt kan vara i rätt gott skick lämnar bålen, eller coren som jag föredrar att använda, utan tillräcklig träning. Det som man inte tänker på är att de är bland de viktigaste musklerna att träna. För att få ut styrka i övriga delar av kroppen måste du aktivera din core och har man bra mag- och ryggmuskulatur slipper man oftast ryggproblem och hållningen är mycket bättre.

Det är vanligt att man brukar göra någon magmuskelövning i slutet av träningspasset, då när den mesta energin redan är förbrukad. För att vända på steken så har jag börjat göra magmuskelträningen i början av passet. Det fungerar också jättebra som uppvärmning om man har begränsat med tid.

Jag brukar göra 3 övningar i rad och 3 varv, tex såhär:

20 reps fällkniven, diagonal

20 mountain climber

20 sidoplanka (på raka armar, sträck upp armen turvist åt höger och vänster)

Vill man kan man hålla 30-60 sekunder paus mellan varven, annars är det bara att köra på! Jag lovar att det känns i magen :)

Idag var jag ut på en friskluftspromenad i kylan med min mamma. Det var uppfriskande och det enda min kropp och knopp förmådde göra idag.

Träning tisdag:

50 min coreträning + kettlebell övningar (axelpress, olika utfallssteg och stående rodd)

Träning onsdag:

50 min lätt promenad

Imorgon är det bokföring, receptionsarbete och några gruppträningar på agendan, vi återkommer!

Jag och Ida visar sidoplankan som jag nämnde tidigare


Kategorier
Inlägg
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • Facebook Social Icon

OPENING HOURS:

 

MEMBERS WITH OWN KEY: 5-23 every day

RECEPTION: MONDAY & THURSDAY 16-18

                    

OTHER TIMES: SEND E-MAIL TO

alexandra@alexiagym.com

Alexia Gym & Fitness Club

Köpmansgatan 13, 10300 KARIS

 

alexandra@alexiagym.com

044 243 7342

© 2016 Alexia performance