Första långpasset undan!

Dagen började med rörlighetsträning och konditionstest för Alexia Bootcamp deltagarna. Det är alltid lika roligt att hålla träningar med dem, trots att alla har olika utgångsläge så kämpar de på och gör sitt yttersta, jättebra jobbat allihopa!

Efter Bootcampträffen var det dags för långpasset. Vi var tre stycken som trotsade kylan och gav oss iväg på en lugn 12 kilometers tur runt Karis. Vädret var soligt och friskt, c -12 grader, men eftersom det inte blåste alls så kändes det riktigt behagligt. Medelfarten låg på 6:14 per kilometer, vilket var en bra fart. Man brukar rekommendera att springa långpassen på upp till en minut långsammare per kilometer än den tänkta maratonfarten. Jag brukar hålla ungefär 30-45 s långsammare. Här måste man alltid anpassa träningen och se vad som passar en själv bäst. Risken finns alltid att löpningen blir oekonomisk om man springer för sakta, dvs det är naturligt och lättare för min kropp att hålla en lite högre fart än "tvinga" den att springa för långsamt.

Sockerbalansen var helt ok idag. Värdet var på 9,1 mmol före start så då ansåg jag att det var fiffigt att börja med en energigel för att inte direkt bli låg. Efter c 6 kms löpning hade det dock sjunkit till 3,6 mmol så då var det bara att ta nästa energigel och russin blandat med lite salta nötter. Denna tankning kunde jag springa klart löpturen med.

Jag skulle så gärna önska att jag under våren skulle hitta ett koncept som alltid skulle fungera för mina socker, dvs att de låga värdena helt skulle utebli från löpturerna. Att bli låg under en löptur är alltid lite obehagligt, men för det mesta hjälper de snabba kolhydraterna relativt fort och man kan lugnt löpa vidare. Sedan finns det tyvärr de gånger då det verkar som att inget hjälper trots att man tankar en hel massa.

Nästa vecka utlovas bli extra kall. Då tänker jag passa på att göra en Cellreset-vecka och ta det lugnare med träningen. Semester är alltid kul, men är man som jag så stannar semesterkilona envist kvar, trots att man är tillbaka i en hälsosammare vardag. För att underlätta löpningen skulle jag gärna göra en liten rensning och bli av med några kilo. Fr.o.m måndag skall jag därför göra en 7 dagars reset då jag äter endast proteiner och undviker mjölkprodukter, salt och socker. För att ändå se till att kroppen får vad den behöver i vitaminväg använder jag Fitlines produkter. Jag är bekant med Fitline sedan hösten då jag gjorde min första Cellreset, efter det har jag fortsatt använda deras produkter och är nöjd med dem. Cellresetens första dagar är dock inget jag ser fram emot, det tar några dagar för kroppen och knoppen att vänja sig att vara utan kolhydrater. Till de första dagarna hör trötthet och huvudvärk, men sedan brukar man få en riktig energikick, i väntan på den :)

Bildbevis efter dagens löptur (hittade inte min löpsolglasögon idag så det blev Prada istället :))

Fredagens träning:

60 min gympass med fokus på övre kroppen

Lördagens träning:

40 min rörlighet

1 h 15 min löpning 12,2 km tempo 6:14

Ikväll skall vi fira en kompis som fyller 40 så lovar ingenting om morgondagens träning ;)

Ha en skön fortsättning på lördagen!


Kategorier
Inlägg
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • Facebook Social Icon

OPENING HOURS:

 

MEMBERS WITH OWN KEY: 5-23 every day

RECEPTION: MONDAY & THURSDAY 16-18

                    

OTHER TIMES: SEND E-MAIL TO

alexandra@alexiagym.com

Alexia Gym & Fitness Club

Köpmansgatan 13, 10300 KARIS

 

alexandra@alexiagym.com

044 243 7342

© 2016 Alexia performance