En länk i solsken


Allt är så mycket trevligare när solen skiner! Trots att dagens löprunda kändes rätt tung (söndagens skidning och måndagens kettlebelltimme gav sig till känna) så gav solskenet energi att orka.

Idag har jag gjort klart min träningsplan för Stockholm maraton 2018. Det är nu 15 veckor tills det 40.nde loppet i Stockholm. Jag tror att det kommer att vara ännu mer festivalstämning än förra året i.o.m att loppet fyller jämna år, spännande! I år har jag även bestämt att stanna kvar i Stockholm en natt efter loppet, förra året flög vi hem samma kväll och missade därmed de bästa efterfesterna ;)

Men vi är inte riktigt där ännu, nu gäller det att vara konsekvent i löpträningen och försöka hålla motivationen uppe för att orka dra alla långpass. Förra året sprang jag en hel del av dem ensam, men i år hoppas jag på sällskap till de flesta. Jag har skapat en WhatsApp-grupp och till den satt till alla vänner och bekanta som är intresserade av att hänga med på längre löpturer. Känner du att du skulle vara intresserad är det bara att ta kontakt med mig, vi tar gärna emot flera löpentusiaster!

Min träning för maraton kommer att bestå av följande löpturer per vecka:

- en i lätt, sakta tempo

- en fart-/intervallträning

- en i lätt-/medeltempo

- ett långpass

Långpassen är förstås de viktigaste då man tränar för maraton. Det är på dem som man bygger upp uthålligheten. Viktigt är att göra dem i ett lugnt tempo, särskilt såhär i början av träningsperioden. Första långpasset blir inkommande lördag och kommer att vara c 12-13 km långt, sedan lägger man till några kilometer varje vecka ända tills man är uppe i 32. Längre än det brukar man inte springa före tävlingsdagen, såklart finns det undantag och alla lägger ju upp träningen på olika sätt men allmänt taget så brukar man lämna det vid 32. Jag har den första 32 km:s länken om 9 veckor och sedan den andra vecka 11 i träningsprogrammet. Efter det kortar man långpassen eftersom tävlingen närmar sig och man vill att kroppen hinner återhämta sig helt och hållet före det är dags.

De övriga löppassens längd kommer att variera mellan 5 och 11 km. Första träningsveckan springer jag 30 km men träningsvolymen stiger an efter och som mest springer jag kring 60 km/vecka.

Utöver löpningen kommer jag förstås att hålla mina gruppträningar, köra ute- och inneträningar med mina PT-kunder samt lite egen gymträning. Jag har även LOVAT mig själv att bli bättre på muskelvård såsom: stretch, rörlighetsträning, massage osv. Det är ingen idé att träna om musklerna är hårda som sten och du är lika rörlig som ett kylskåp! Till all lycka har jag massören Annica som hjälper mig att hållas i löpskick, men det räcker ju inte bara med massage utan man måste göra något själv också :)

Idag en hel del maratonsnack, imorgon nånting annat!

Dagens träning:

6 km löpning med fartökningar


Kategorier
Inlägg
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • Facebook Social Icon

OPENING HOURS:

 

MEMBERS WITH OWN KEY: 5-23 every day

RECEPTION: MONDAY & THURSDAY 16-18

                    

OTHER TIMES: SEND E-MAIL TO

alexandra@alexiagym.com

Alexia Gym & Fitness Club

Köpmansgatan 13, 10300 KARIS

 

alexandra@alexiagym.com

044 243 7342

© 2016 Alexia performance