En dag med höga socker...

Jag har på senaste året inte använt väckarklocka, utan vaknar automatiskt mellan 6 och halv sju på vardagarna. Idag var det dock annat; 7:17 vaknar jag med ett ryck och inser att jag skall vara på jobbet om en halvtimme! Men tur så gick det bra eftersom mannen var hemma så behövde jag bara få kläder på mig själv, och fixa morgonmål åt en person istället för 4. Nu, 13 timmar senare, och första ordentliga arbetsdagen efter semestern, har jag just kommit hem från jobbet och det ska bli såå skönt att gå och sova...

Dagen har varit fullspäckad från morgon till kväll. Men det som jag älskar med att vara företagare är att jag långt själv väljer när jag vill jobba. Bokföring, marknadsföring och städning är inte beroende av någon annans tidtabell utan det bestämmer jag själv när jag vill göra. Detta möjliggör t.ex. att jag mitt under arbetsdagen kan fara ut på en länk i solskenet med en god kompis före jag öppnar receptionen till eftermiddagen. Efter det är endorfinnivåerna laddade för att ta itu med kvällspasset :)

Träningsmässigt blev dagen ganska bra, det tråkiga var däremot min sockerbalans som var åt h.lv.t. idag... Jag gick och lade mig igår med ett bra värde kring 8 mmol men när jag vaknar idag morse är det uppe i 17,5. Sen gäller det att få ner värdet därifrån utan att bli låg, vilket inte alltid är det lättaste. Till lunch hade jag fått koll på värdet tills det sedan igen steg upp i skyarna till eftermiddagen då det var dags för min länk. Dagen slutar sedan med att jag är nere i 2,6 mmol. Dagar då sockret kastar såhär mycket är otroligt påfrestande både för kropp och knopp, humöret kastar och kroppen mår dåligt. Ibland känns det faktiskt lite orättvist att det skall bråka såhär eftersom man ju gör sitt yttersta (äter vettigt före det mesta, motionerar, kollar blodsockernivån osv..) för att ha en så jämn balans som möjligt. I hopp om en bättre, jämnare dag imorgon!

Hade idag min första kettlebell timme efter ledigheten och timmen var full vilket var jättekul! Tror att vi alla kommer att känna av dagens träning i lår och rumpa, vi gjorde bl.a pyramidträning med framåtsving 70-50-30-10-30-50-70, så totalt 310 framåtsvingar! Alla kämpade superbra, det i sin tur ger så otroligt mycket åt en själv som dragare, tack till er alla som var med!

Min träning idag:

Foamroller + rörlighetsövningar 40 min på morgonen

Länk 7,2 km i lugn takt på eftermiddagen

Kettlebelltimme på kvällen

Och för att orka med detta så har det förstås blivit en hel massa mat under dagen :)

Imorgon blir veckans vilodag med endast lite muskelvård på programmet.

Nu duschen, sen sova! I nästa inlägg skall jag lite närmare berätta hur jag har tänkt lägga upp min maratonträning detta år.

Gonatt!


Kategorier
Inlägg
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • Facebook Social Icon

OPENING HOURS:

 

MEMBERS WITH OWN KEY: 5-23 every day

RECEPTION: MONDAY & THURSDAY 16-18

                    

OTHER TIMES: SEND E-MAIL TO

alexandra@alexiagym.com

Alexia Gym & Fitness Club

Köpmansgatan 13, 10300 KARIS

 

alexandra@alexiagym.com

044 243 7342

© 2016 Alexia performance