Vad är Alexia Crosstraining?

Crosstraining betyder att man jobbar både med pulshöjande rörelser och att lyfta vikter under samma pass. Oftast är det antingen eller, man tränar med tyngder eller så kör man ett aerobiskt pass.

I Crosstrainingen jobbar man väldigt mycket med olika basrörelser, träningen stöder alltså det som du behöver för att orka med vardagliga sysslor såsom att lyfta rätt, bära matkassar, stiga upp från golvet osv. Du tränar rörlighet, styrka och kondition, allt under ett och samma pass!

Behöver man ha en superbra kondition för att komma med?

NEJ! Passen är uppbyggda så att alla kan göra träningen i egen takt och med såna vikter som passar en själv. De flesta rörelser kan också anpassas och göras lättare så att alla kan göra någon variant. Och kom ihåg; du tränar för din egen skull och skall undvika att jämföra dig med vad andra gör!

Olika nivåer på timmarna

Level 1

På Level 1 timmarna går vi igenom alla rörelser från grunden och instruktören vägleder dig noggrant då man börjar en ny rörelse. Tempot är lite långsammare än på Level 2 timmar. Vi önskar att de som är nybörjare först kommer på Level 1 timmarna.

OBS! Nu under Coronan har vi inte skilda timmar för Level 1 och Level 2! Detta betyder att nybörjare kan komma på vilken timme de vill. Anmäl bara att tränaren att du är ny och vi lovar att hjälpa dig igång :) Modigt med!

Vi strävar efter att under vintern/våren sätta till timmar och då blir det igen skilda timmar för Level 1 och Level 2.

Level 2

När du deltar i en Level 2 timme förutsätter vi att du har en bra grund i de olika lyften (knäböj, marklyft, pushpress osv). Tempot kan vara aningen högre än på Level 1 timmarna. På Level 2 timmarna gör vi även de lite mer avancerade lyften (frivändningar, ryck osv.). För att delta i Level 2 timmar önskar vi att du har gått åtminstone ett par månader på Level 1 passen. Känner du dock att du har koll på de olika övningarna är du förstås välkommen att direkt delta i Level 2.

Periodisering

Vi har delat upp året i 4 perioder;

  • sept-november           grundperiod

  • december-februari      maxstyrka

  • mars-maj                   metcon (pulshöjande)

  • juni-augusti                uthållighet

Vi vill att alla skall träna så mångsidigt som möjligt och därför har vi valt att under olika perioder ha fokus på olika teman.

Även på veckobasis har vi gjort en indelning av muskelgrupperna så att vi på olika dagar fokuserar på olika muskler, detta för att få en mångsidig träning för hela kroppen. Detta möjliggör även att man ibland kan delta i två dagar i rad i gruppträningen.

Kom med i vårt glada gäng och vi lovar att du får resultat!

Första timmen är gratis, boka in dig på timme nedan.

Anmäl till Crosstrainingtimme

Alexia Coaches
IMG_8200_edited.jpg

KIA RUHANEN

Crosstraining Coach

IMG_8237_edited.jpg

IDA GUSTAFSSON

Crosstraining Coach  

Personal Trainer

LOUISE KJELLBERG

Crosstraining Coach

EDVIN PRÅHL

Crosstraining Coach